Vega Vrijdag: makkelijke salade met Burrata, tomaat en perzik
Inspiratie bedenken voor snelle lunchgerechten kan nog weleens een uitdaging zijn, zeker als je vega(n) eet en beperkt bent in tijd. Herkenbaar? In dat geval hebben wij een fijn recept voor een makkelijke salade met Burrata, tomaat en perzik van ons zusje culinaire Culy. Een combinatie die je misschien niet zo snel zelf zou bedenken, maar die terecht een plaatsje in je vaste kookrepertoire verdient.
Wat wij zo handig vinden aan deze salade is dat het een perfecte doordeweekse lunch is. Wie na de lunch nog aan het werk moet, heeft er namelijk alle baat bij om geen te zware gerechten te eten. Dat verkleint de kans immers op een middagdip. Wel zo handig!
Lees ook: Goed om te weten – zo voorkom je een middagdip tijdens je werk
Benodigdheden voor 2 personen
- 1 bol Burrata
- 2 rijpe perziken
- 2 rijpe tomaten
- Paar blaadjes verse basilicum
- Olijfolie
- Zout & peper
Zo maak je de makkelijke salade met Burrata, tomaat en perzik
Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.
Verwijder de aanzet van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze bij de perziken in de kom. Hussel door elkaar met een scheut olijfolie, zout en peper en de blaadjes basilicum.
Schik de perzik en tomaat op twee bordjes. Scheur de Burrata in stukjes en verdeel die over de salade. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie.
Enjoy!
Meer vegetarische gerechten?
- Vega Vrijdag: gevulde tomaten met couscous en halloumi
- Vega Vrijdag: salade met aardbei, Burrata en getoaste amandel
- Vega Vrijdag: Vegan caponata met kerstomaatjes en olijven