Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 2 mrt 2020
Leestijd: 8 minuten

8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)

Taco’s met rode linzen

Vegetarian_Tacos_with_red_lentils_sweet_potato
Bron: Santa Maria

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g zoete aardappelen
  • 300 g gekookte rode linzen
  • 150 g spinazie
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix 1 stuk limoen
  • 1 el chipotle paste

Toppings & bijgerecht

  • 200 g romeinse sla
  • 30 g verse koriander
  • 200 g kerstomaten
  • 1 verpakking Santa Maria Taco Shells
  • 2 dl zure room
  • 1 zakje Santa Maria Dip Mix Cheese

Ingelegde uien

  • 1 stuk rode ui
  • 0.5 dl witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 0.5 tl zout

Bereidingswijze
1. Verwarm een pan op middelhoog vuur en schil de aardappel in stukjes van 1 x 1.
2. Voeg de olie en de zoete aardappel toe in de pan. Bak het vervolgens ongeveer 10 tot 15
minuten, tot de stukjes zacht worden.
3. Maak vervolgens de ingelegde rode ui. Snij de rode ui in plakjes en leg ze vervolgens in een
kom. Voeg het zout, suiker en de azijn toe. Roer tot het zout en de suiker grotendeels zijn
opgelost. Zet opzij.
4. Voeg de linzen en de spinazie toe aan de aardappelen in de pan en laat nog 5-10 minuten
bakken.
5. Giet intussen de zure room in een kom en meng met de Cheese dip mix. Zet opzij.
6. Voeg de Taco seasoning mix en het sap van de limoen toe. Roer goed door elkaar.
7. Dien op met tacoschelpen, tomaten, sla, Cheese dip, koriander en ingelegde rode ui.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️